Tjeerd & Ebru

Wie?

Tjeerd: “Schrijver & uitgever. Professionele bergliefhebber & ervaren cityguy. Woont deels in heimat Mallnitz, een Alpendorpje in het hooggebergte van Oostenrijk, en deels in de fijnste rotstad van het land, thuishaven Rotterdam.”

“Reizende kluizenaar, eigenzinnige uitgever, vrij dolende ziel.”

Bart Nijman

“Tjeerd is een schrijver waarvan er te weinig zijn: eentje met doorzettingsvermogen.”  

Rob Hoogland

“Literaire rebel in bestsellerland; heeft zichzelf bewezen als een uitdagende en onconventionele schrijver in de Nederlandse literaire wereld.

Eva Malstrøm

“Tjeerd kan onwijs zeiken. Heeft vaak een schop onder zijn kont nodig. Maar Tjeerd is een doorzetter. Iemand die niet opgeeft, niet toegeeft en rete-eigenwijs is. En Tjeerd staat er áltijd als ik hem nodig heb. Bovendien kan hij schrijven. Geranne boft maar!”

Ebru Umar

Ebru: “Je wordt geen columnist, je bént het. En sinds 2003 publiceer ik ze, die columns. Online en offline, altijd gratis te lezen. De hatertjes die erbij horen neem ik voor kennisgeving aan. De bijval daarentegen raakt elke keer weer. En de support? Hartverwarmend. Lief. Dankbaar!”

“Ebru Umar wint de Pim Fortuyn Prijs vanwege haar kritische geluid, de gave van haar pen en haar verbale kwaliteiten alsmede de onverschrokkenheid waarmee zij de vrijheid verdedigt, met alle consequenties van dien, ook voor haar privéleven.”

Jury Pim Fortuyn Prijs

Ik heb maar één held: Ebru Umar, de correspondente Allochtonië van mijn site De Gezonde Roker. Ebru laat zich niet intimideren en niet misbruiken als troetelallochtoon. De ideale medelander. ”

Theo van Gogh

“Ze is zeer betrokken bij anderen, en ze heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze kan heel fel zijn.”

Mama Umar

“Ebru is een van de kleinste, maar sterkste en meest eigenwijze vrouwen die ik ken. Scherp, eerlijk en vilein in haar schrijven, een warme, lieve én grappige vrouw in het echte leven.”

Tjeerd Langstraat

Wat?

Wekelijkse briefwisselingen over alles wat het leven behelst. Van Hugo ‘bloemschoen’ de Jonge, tot de liefde en de dood, de mediawereld, sappige roddels, scherpe overpeinzingen, vileine polemiek en alles daartussenin.

Waar?

Hier! Op deze fantastische vrijplaats voor het vrije woord.

Waarom?

Omdat wij het vrije woord liefhebben en schrijven in ons bloed zit.

Wanneer?

Elke vrijdag. Want vrijdag is patatdag en het is heerlijk om op vrijdag met een vette bek een leuk stuk te lezen.

Hoe(veel)?

We gaan freewheelen, dus hoe we dit gaan doen en hoeveel brieven er zullen volgen? Insjallah, we zien wel.

In ieder geval, tof dat je er bij bent!